Saturday 15 December 2007

ΔΑΠ-ΔΑΠ, Ο ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ


Η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας στα ΤΕΙ Λάρισας αποφάσισε να ρίξει τα μεγάλα μέσα στον αγώνα για την επικράτηση στις φοιτητικές εκλογές. Πώς; Μα με ένα πάρτι, με γκεστ σταρ τον Παρασκευά Βας-βας.


«Κρίση... Με πιάνει κρίση...Μαζί μου πώς την έχεις δει,εγώ δεν είμαι αντικείμενο για χρήση».Αυτό ακούει όποιος τηλεφωνεί στο κινητό του Αντώνη Μαγκλάρη, για να μην πλήττει όση ώρα τον περιμένει να απαντήσει. Το άσμα του Σταμάτη Γονίδη, με τη φωνή του Νίκου Μακρόπουλου, δεν είναι απλώς το τραγούδι που ο πρόεδρος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ του ΤΕΙ Λάρισας επέλεξε να συντροφεύει ηχητικά όσους τον καλούν. Είναι, ταυ- τόχρονα, η περιγραφή τού τι περνάει η παράταξή του μετά την «πατάτα» που φαίνεται πως διέπραξαν τα στελέχη της, καλώντας τον Παρασκευά Βας-βας στην πανηγυρική τους προελογική εκδήλωση.Η αλήθεια είναι ότι τα παιδιά πρώτα απευθύνθηκαν στον Βάγκνερ, άγνωστο πώς, εκτός κι αν ξεσήκωσαν ιδέες για επαφές με τον άλλο κόσμο από την εκπομπή του Χαρδαβέλλα. Δεν μπορούσε. Μετά προσπάθησαν, είπαμε άγνωστο πώς, με τον Πουτσίνι. Τζίφος! Εκαναν μια προσπάθεια και για τον Παβαρότι, πράγμα μάλλον ευκολότερο. Ηταν κι αυτός κλεισμένος εκείνη τη μέρα. Κάπου εκεί πρέπει να έπεσε στο τραπέζι η πρόταση για τον Βας-βας, όπως αποκαλείται χαϊδευτικά το γνωστό αστέρι που διαπρέπει στις εκπομπές της Αννίτας Πάνια. «Παρασκευά, Je t' aime!» φέρεται να του είπε ο εκπρόσωπος της ΔΑΠ που τον προσέγγισε. «Πάρε τα παρατράγουδά σου και έλα να το κάψουμε...»Ο ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΠΟΛΥ. Είναι και κοντοπατριώτης με τους Λαρισαίους και πέταξε τη σκούφια του για μια guest εμφάνιση. Ισως να ήθελε να βιώσει το πώς είναι να τραγουδάς εντός του πανεπιστημιακού ασύλου, σαν ένα διάλειμμα από εκείνο του ALTER. Το σημαντικό ήταν ότι κάποιοι δεν τον αντιμετώπιζαν ως «τον γύφτο από την Ελασσόνα», όπως αποκαλείται όταν γυρνάει στις καφετέριες πουλώντας αυτόγραφα έναντι ενός ευρώ, αλλά ως καταξιωμένη τηλεοπτική περσόνα.


Κι έτσι, δυο μέρες πριν από τις φοιτητικές εκλογές του 2007, στις 6 Μαΐου, στο ΤΕΙ Λάρισας αντήχησαν οι στίχοι: «Πού θα πας, πού θα πας; / Πάντα μπρος σου θα με συναντάς / Οποια χείλη τώρα κι αν φιλάς / Τα δικά μου πάντα θα ζητάς / Βας-βας-βας, ο Παρασκευάς / βας-βας να το ξέρεις / Βας-βας-βας, ο Παρασκευάς βας βας / θα υποφέρεις»... κ.λπ.Επειτα από λίγο οι διοργανωτές της εκδήλωσης άρχισαν, όντως, να υποφέρουν. Το κακό είναι ότι δεν είχαν δώσει σημασία σε κάποια σημάδια που είχαν προηγηθεί της συναυλίας. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, μετά την αναγγελία της συναυλίας σημειώθηκαν συμπτώματα ναυτίας, που κάποιοι αφελώς εξέλαβαν ως επιδημία γαστρεντερίτιδας.


Ομως, τα συμπτώματα τελικά έπληξαν μόνο τους άλλους κατοίκους της Λάρισας και έτσι τα στελέχη της ΔΑΠ δεν έδωσαν βάση. Ούτε ανησύχησαν όταν στις 4 Μαΐου δημοσιεύθηκε στη μεγάλη τοπική εφημερίδα «Ελευθερία» το εξής: «Πέρυσι η παράταξη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ κο- ρύφωσε την προεκλογική της εκστρατεία στο ΤΕΙ Λάρισας, λίγες μέρες πριν από τις σπουδαστικές και φοιτητικές εκλογές, φέρνοντας στο ΤΕΙ για μια συναυλία την Αντζελα Δημητρίου. Φέτος κάνει ένα μεγάλο "ποιοτικό άλμα". Αποστρέφεται τους μεγάλους λαϊκούς καλλιτέχνες της πίστας και στρέφεται αλλού: στα νέα καλλιτε- χνικά αστέρια που αναδείχθηκαν από τις trash εκπομπές της Αννίτας Πάνια. Ετσι, λοιπόν, στο προεκλογικό πάρτι της ΔΑΠ την ερχόμενη εβδομάδα guest star θα είναι ο γνωστός ανά το πανελλήνιο (απ' ό,τι έχουμε καταλάβει) Βας-βας Παρασκευάς. Τα σχόλια δικά σας...»Την επομένη, η «Ελευθερία» επανήλθε με νέο σχόλιο, αντιλαμβανόμενη ίσως ότι οι επιλογές της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ μπορεί να έκρυβαν βαθύτερους νεανικούς προβληματισμούς:«ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ να καλέσει στο πάρτι της στο ΤΕΙ Λάρισας, εν όψει εκλογών, τον κορυφαίο... Παρασκευά με το διεθνώς αναγνωρισμένο σουξέ του (Βας-βας...), προτείνεται η ακόμη εντονότερη ενασχόληση των σπουδαστών με τα χάλια της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Εχουμε την αίσθηση ότι ο επίσης κορυφαίος "Κάτμαν", με το ανεπανάληπτο τραγούδι του "Θέλω να γίνω ο εραστής σου", απαντά στις ιδεολογικοπολιτικές και παράλληλα πολιτιστικές αναζητήσεις της γαλάζιας γενιάς...»Ο Κάτμαν, τελικά, δεν εμφανίστηκε στη συναυλία. Ούτε «ο σχιζοφρενής δολοφόνος με το πριόνι» ούτε κανένα άλλο από τα φυντάνια της πίστας του ALTER. Αλλά ο Παρασκευάς ήταν αρκετός για να επαναβεβαιωθεί η κυριαρχία της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στις εκλογές του ΤΕΙ.


Η Αννίτα Πάνια, δυστυχώς, το έμαθε τελευταία ότι ένα από τα ταλέντα της είχε λάμψει μακριά από το δικό της στούντιο. Ή, τουλάχιστον, αυτό είπε όταν της τηλεφωνήσαμε για να διαλευκάνουμε ορισμένα σημεία, όπως το αν ένας ενδιαφερόμενος πρέπει να απευθυνθεί στην ίδια για να εξασφαλίσει τον guest star της και αν υπάρχει ανάλογο ενδιαφέρον για άλλους καλλιτέχνες της. Η ίδια, όμως, αρνήθηκε να διευκρινίσει αν είναι μάνατζέρ τους ή να δηλώσει οτιδήποτε σχετικά με το θέμα.Λέγεται πως από τη Λάρισα τα σχόλια του τοπικού Τύπου και των θυμάτων ναυτίας είχαν ταξιδέψει μέχρι την Αθήνα. Κανείς δεν κατάλαβε αν ήταν ένα ξαφνικό ψυχρό αεράκι μέσα στον καυτό Μάη ή κάτι άλλο, που έκανε ορισμένους στα κεντρικά της Ν.Δ. να παγώσουν στον απόηχο των νέων από την επαρχία. Φημολογείται πως κάποιοι ανέλαβαν να διδάξουν στους νεαρούς θαυμαστές τού Βας-βας ότι όταν λέμε «Κρίση» δεν εννοούμε πάντα το τραγούδι του Γονίδη.


Κι έτσι, στις 11 Μαΐου η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ του ΤΕΙ Λάρισας απάντησε μέσω της «Ελευθερίας»: «...να σημειώσουμε για όσους σχολίασαν με διάφορους τρόπους τον τρόπο διασκέδασης των μελών και φίλων της παράταξής μας, αλλά και των σπουδαστών του ΤΕΙ γενικότερα, ότι ο guest star για το προεκλογικό party της παράταξής μας ήταν ο VAS-VAS της Αννίτας Πάνια, γιατί δεν μπορούσαμε να κλείσουμε ούτε τον Wagner, ούτε τον Puccini, ούτε και τον Pavarotti».Η απάντηση, προφανώς, κρίθηκε ικανοποιητική.


Υστερα από δύο μέρες ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραμανλής, συναντήθηκε με στελέχη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και δήλωσε μεταξύ άλλων πως «αυτά τα παιδιά δίνουν καθημερινά τον αγώνα, δίνουν την ψυχή τους για ένα πιο ποιοτικό πανεπιστήμιο, για πτυχία με αντίκρισμα, για μια καλύτερη παιδεία. Τους αξίζουν συγχαρητήρια».Η συνάντηση έγινε στο δημοτικό αναψυκτήριο του Βύρωνα. Κρίμα... Αν είχε γίνει σε μία από τις καφετέριες της Λάρισας, ίσως να είχε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός την ευκαιρία να δει τον αοιδό να γυρνάει από τραπέζι σε τραπέζι, διαλαλώντας: «Είμαι ο Παρασκευάς Βας -βας! Θέλετε ένα αυτόγραφο; Ενα ευρώ!»

No comments: